Başbakan Mesrur Barzani, Kral 3. Charles’ı tebrik etti

Kral 3. Charles’ı tebrik eden Başbakan Mesrur Barzani, İngiltere’yi güvenilir bir ortak ve dost olarak görmeye devam ettiklerini belirtti.

Başbakan Mesrur Barzani, Kral 3. Charles’ı tebrik etti

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajında İngiltere Kralı 3. Charles’i kutladı.

Barzani şu ifadeleri kullandı:

“Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla'yı tebrik ediyorum.

Görev süreniz boyunca ilişkilerimizin güçlenmesini diliyoruz.

Birleşik Krallık'ı, tarihimizi anlayan ve zor zamanlarda bizi destekleyen güvenilir bir ortak olarak görüyoruz.”

İngiltere Kralı 3. Charles, başkent Londra'daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenen dini törenle taç giydi.

Canterbury Başpiskoposu Welby tarafından törende Aziz Edward Tacı takılan Charles için önce Welby, ardından da kilisedeki davetliler, "Tanrı kralı korusun" diyerek dua etti.

3. Charles, yaklaşık 1,5 saat süren törende Aziz Edward Tacı'nın yerine imparatorluk tacını, Kraliyet kaftanı ve pelerininin yerine ise imparatorluk kaftanını giydi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül'de yaz tatilini geçirdiği İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetmişti.

Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından aynı gün yaptığı açıklamada, Charles'ın tahta geçerek "İngiltere Kralı" olduğunu duyurmuştu.

Kraliçe'nin 73 yaşındaki oğlu Charles'ın ülkenin yeni kralı olduğu, 10 Eylül 2022'de başkent Londra'daki St. James Sarayı'nda düzenlenen törenle resmen ilan edilmişti.