Başbakan Mesrur Barzani: Macaristan zor zamanlarda hep yanımızdaydı

Başbakan Mesrur Barzani, Macaristan'ın Kürdistan Bölgesi'ne birçok yardımda bulunduğunu ve "Zor zamanlarda insani taleplere cevap veren ülkelerden biri olduğunu" söyledi. Başbakan, Macaristan'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki mültecileri destekleme çabalarını takdir ettiğini de vurguladı.

Başbakan Mesrur Barzani: Macaristan zor zamanlarda hep yanımızdaydı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, bugün Erbil’in Hristiyan semti Ainkawa'da, Macaristan hükümeti tarafından yaptırılan “Meltho International School” adlı okulun açılış töreninde konuştu.

Başbakan Barzani, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak ve Macar hükümetine, Kürdistan Bölgesi'ne "zor zamanlarda" yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, "Bu çabaların meyveleri ortada” dedi.

Başbakan, "Ainkawa, 2014 yılında IŞİD’e karşı mücadelede bölgesel bir merkezdi. O zamandan beri umut ve bir arada yaşamanın sembolü haline geldi. Macaristan, karanlık zamanların insani taleplerine cevap veren ülkelerden biriydi, bizimle birlikteydi. Macaristan'ın Kürdistan Bölgesi'ndeki mültecileri destekleyen çabalarını takdir ediyoruz” diye konuştu.

“Meltho International School” iki yılda inşa edildi ve bu yıl birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar öğrenci almaya başladı.

Macaristan, okulun inşası için 4,5 milyon dolar tahsis etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti de Ainkawa semtinde 10.000 metrekarelik bir araziyi okulun inşası için bağışladı.

Okulun web sitesinde yer alan habere göre okula, Süryanice’de “söz” anlamına gelen “Meltho” adı verildi.