Başkan Barzani, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü

Başkan Mesud Barzani, Irak Federal Mahkemesi'nin bileşenlerin kota sistemine ilişkin verdiği olumsuz karardan endişe duyduğunu belirterek, “Bileşenlerin haklarını baltalamaya yönelik bir girişimdir” dedi.

Başkan Barzani, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü

Başkan Mesud Barzani başkent Erbil’in Pirmam ilçesinde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Taylor'ı kabul etti.

ABD'nin Erbil Başkonsolosu Mark Straw'un da hazır bulunduğu toplantıda, Başbakan Mesrur Barzani ve Kürdistan Bölgesi heyetinin Washington ziyareti ele alındı.

Başkan Mesud Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Irak'taki siyasi durumun yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile Federal Irak Hükümeti arasındaki ilişkiler görüşüldü.

Toplantıda, ABD ve Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin yanı sıra Irak'ta istikrarın korunmasının gerekliliği, Irak ve bölgenin istikrarında koalisyon güçlerinin rolü ele alındı.

Kürdistan Bölgesi’nde 10 Haziran’da yapılması kararlaştırılan parlamento seçimleri toplantıda görüşülen konular arasındaydı.  

Seçimlerin yapılmasına verdiği desteğini yineleyen Başkan Barzani Irak Federal Mahkemesi'nin bileşenlerin temsiliyet hakkını ortadan kaldırılmasına ilişkin verdiği kararıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Başkan Barzani söz konusu kararı bileşenlerin haklarını baltalamaya ve demokratik sürece zarar vermeye yönelik bir girişim olarak nitelendirdi.