Başkan Barzani: Felaket ve acıların bir daha tekrarlanmamasının tek garantisi...

Başkan Barzani: Felaket ve acıların bir daha tekrarlanmamasının tek garantisi...

Süryani-Keldani-Asuri Şehitler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Barzani, ‘‘Yaşanan felaket ve acıların bir daha tekrarlanmamasının tek garantisi, bağımsızlığa doğru atacağımız adım olacaktır’’ dedi.

Başkan Mesud Barzani, Süryani-Kildani-Asuri Şehitler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Barzani, mesajında “Tüm Kürdistan şehitleri ve 7 Ağustos 1993 tarihinde Irak’ın o dönemdeki rejiminin eliyle Semele’de şehit edilen Hristiyan kardeşlerimize binlerce selam olsun’’ ifadelerini kullandı.

"Irak devletiyle birlikte yaşamanın artık anlamsız"

Kürdistan’da yaşayan Hristiyan vatandaşların diğer bileşenler gibi her dönemde ortak bir kaderi paylaştığını belirten Başkan Barzani, şunları kaydetti:

“Semele’de yaşanan katliam, Kürdistan halkının başına gelen felaketlerin bir parçası olarak, Irak devletiyle birlikte yaşamanın artık anlamsız olduğunun ve diğer etnik ve dinsel grupların payına düşen soykırımın güçlü bir belgesi olmaktadır.

Hristiyan kardeşlerimizin başına gelen bu felaketin 24’üncü yıldönümünde, IŞİD’in Ninova ovasında Hristiyan ve diğer bileşenlere ait kardeşlerimize saldırılarının 3’üncü yıldönümünde, şimdi ve gelecekte acı ve zaferde, Kürdistan’da yaşayan diğer tüm halklar gibi kaderimiz ve ortaklığımız devam edecektir.’’

"Kürdistan’daki Hristiyan kardeşlerimizin hakları her dönemde korunacaktır"

Hristiyan toplumunun haklarının garanti altına alınacağına vurgu yapan Başkan Barzani, “Kürdistan halkı bağımsızlığa doğru adım atarken, Kürdistan’daki Hristiyan kardeşlerimizin hakları her dönemde korunacaktır. Kürdistan’da birlikte yaşam ve kardeşlik daha da güçlenecektir’’ dedi.

Başkan Barzani, mesajının sonunda ‘‘Yaşanan felaket ve acıların bir daha tekrarlanmamasının tek garantisi, bağımsızlığa doğru atacağımız adım olacaktır’’ ifadelerini kullandı.