Başkan Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisini kabul etti

Başkan Mesud Barzani ile Fransa’nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel, Kürdistan Bölgesi ve Fransa arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Başkan Barzani, Fransa'nın Irak Büyükelçisini kabul etti

Barzani’nin Ofisinden yapılan açıklamada, Başkan Barzni’nin bugün (9 Haziran Pazar) Fransa’nın Irak Büyükelçisi Patrick Durel’i kabul ettiği bildirildi.

Görüşmede, genel olarak Irak ile Orta Doğu'daki siyasi ve güvenlik durumunun yanı sıra bölgede istikrarın karşı karşıya olduğu zorlukların ele alındığı kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi ile Fransa arasındaki dostane ilişkilere ışık tutulan görüşmede, taraflar arasındaki dostane ilişkilerin sürdürülmesinin ve geliştirilmesinin vurgulandığı aktarıldı.

Fransa’ya teşekkür eden Başkan Barzani, Kürdistan halkının, zor dönemlerde kendilerine sempati duyan ve destek veren Fransız halkı ile hükümetinin dostane rolünü hiçbir zaman unutmayacağını bildirdi.

Açıklaya göre görüşmede Başkan Barzani, eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın 1991 yılında Kürt halkını destekleme konusundaki tutumundan ve Güvenlik Konseyi'nin 688 sayılı kararını geçirerek barışçıl bir bölge yaratıp Kürdistan halkını koruma çabalarından söz etti.

Toplantı sonunda, bu yıl yapılması planlanan Kürdistan Parlamento seçimleri ele alınarak temiz ve adil seçimlerin gerekliliğinin altı çizildi.