Başkan Barzani, gelecekteki Bağımsız Kürdistan'ı anlattı

Başkan Barzani, gelecekteki Bağımsız Kürdistan'ı anlattı

Kürdistan’ın en büyük medya kuruluşlarından biri olan NRT Grubunun sahibi Shaswar Abdulwahid tarafından başlatılan “Hayır” kampanyası ile başlatmasının ardından açıklama yapan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan'ın bağımsızlığına referandum ertelenmesini isteyenlerin "alternatif göstermesi gerekiyor" dedi.

Kürdistan başkenti Erbil’de din adamlarıyla bir araya geldiği toplantıda açıklama yapan Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, "Birlikte yaşama ve kardeşlik mesajımız var. Biz bir Kürt ulus devleti inşa etmiyoruz, Kürdistan'ı da Kürt olmayan insanlar için bir ulus yapıyoruz, herkes için bir vatan olmalıyız "dedi.

Barzani, "Referandumun ertelenmesini isteyenlerin, daha güçlü bir alternatifleri olup olmadığını öğrenmeleri gerekir, erteleyemeyiz ve yapamayız" dedi.

Batılı ülkeleri 25 Eylül için planlanan referandumun zamanaşımına uğradığını öne sürerek eleştiren Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, "Referandumu zamanlamanın kötü olduğunu söyleyen ülkeler, iyi vakit geçirmek için ne önerileri var? Alternatif nedir? Irak, anayasayı ihlal etmeye devam ederse, Irak'ın bir parçası olmayacağız. Irak'ı işleyen bir federal devlet yapmak için çok katkıda bulunduk. 2004'te Kürtler Irak Ordusunun% 40'ıydı, şimdi sıfır "dedi.