Başkan Barzani: Hedefimiz güçlü bir Kürdistan!

Birleşmiş Milletler Irak Misyonu Temsilcisi Jan Kubis'le görüşen Başkan Barzani, kurulacak olan Kürdistan hükümetinin güçlü olacağını ve halka hizmet edeceğini belirtti.

Başkan Barzani: Hedefimiz güçlü bir Kürdistan!
Birleşmiş Milletler Irak Misyonu Temsilcisi Jan Kubis'le görüşen Başkan Barzani, kurulacak olan Kürdistan hükümetinin güçlü olacağını ve halka hizmet edeceğini belirtti.

Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’de Birleşmiş Milletler Irak Misyonu (UNAMI) Temsilcisi Jan Kubis’i kabul etti.

Görev süresinin dolması nedeniyle düzenlediği veda ziyaretleri kapsamında Erbil’de olan Birleşmiş Milletler Irak Misyonu Temsilcisi Jan Kubis, Avrupa ve Batı’nın Başkan Barzani ve Barzani ailesinin konumu ve tarihi çalışmalarını çok değerli bulduğunu belirtti.

Görev süresi boyunca Başkan Barzani ve Kürdistan hükümetinin kendisine olan desteklerinden ötürü teşekkür eden Kubis, Başkan Barzani’nin geçtiğimiz günlerde Bağdat’ta gerçekleştirdiği temasların önemine vurgu yaptı.

Başkan Barzani’nin ziyaretinin ardından oluşan tarihi çözüm fırsatını Bağdat’ın iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Kubis, sınırlar, petrol ve Erbil ve Bağdat arasındaki diğer sorunların çözümü kavuşturulması için fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

KDP’nin Kürdistan Başkanı ve Başbakan adaylarını açıklamasından duyduğu dile getiren Kubis, yeni kurulacak olan Kürdistan hükümetinin güçlü ve icraatçı olacağını belirtti.

Başkan Mesud Barzani ise, Kubis’e teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu.

Bağdat ziyaretiyle ilgili konuşan Başkan Barzani, tüm süreçlerde mesajlarının barış, diyalog ve sorunların karşılıklı anlayış yoluyla kabul edilmesi olduğunu söyleyerek, “Irak seçimleri ve yeni hükümetin kurulmasının ardından sorunların çözümü için yeni bir ortam ve yeni ümitler oluştu. Sorunların çözümü için iyi niyet olmalı ve barış dili kullanılmalı” dedi.

Adil Abdulmehdi hükümetine olan desteğini yineleyen Başkan Barzani, hükümetin sorunları çözmesini ve halka hizmet etmesini umduğunu kaydetti.

Yeni kurulacak Kürdistan hükümetiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Barzani, “Bizim sloganımız ‘Güçlü bir Kürdistan’dı. Kurulacak olan Kürdistan hükümeti güçlü olacak ve halka hizmet edecek. Kürdistan halkı KDP’nin başkan ve başbakan kararlarını memnuniyetle karşıladı” diye konuştu.