Başkan Barzani’den Mayıs Devrimi mesajı: Ödenen bedeller boşa gitmeyecek

Başkan Barzani’den Mayıs Devrimi mesajı: Ödenen bedeller boşa gitmeyecek

Başkan Barzani, Mayıs Devrimi’nin başlangıcının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kürdistan halkının mücadele tarihinde bazı zamanlarda duraksamalar olduğunu kaydeden Başkan Barzani, bunun Kürdistan halkının mücadele azmini kırmadığını ve yeni bir ruhla yeniden başkaldırıların olduğunu ifade etti.

Mayıs Devrimi’ne katılan tüm Peşmergeleri minnetle andığını belirten Başkan Barzani, Mayıs Devrimi’nin büyük Eylül Devrimi’nin mesajını taşıdığını kaydederek, Peşmerge ve Kürdistan halkının direniş tarihinde önemli bir aşama olduğunun altını çizdi.

26 Mayıs’ta 1976 tarihinde başlayan Mayıs Devrimi’nin Kürdistan halkının meşru hakları için gerçekleştirdiği önceki devrimlerin devamı olduğunu söyleyen Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Mayıs Devrimi’nin eseri, Raperin, federasyon, çok taraflılık, seçimler, Kürdistan Bölgesi’nin kurumsallaşması gibi halkımızın güç ve taraflarının birliğiyle meydana gelmiştir. Bunların tümü kan ve gözyaşıyla elde edilmiş çok değerli kazanımlardır. Mayıs Devrimi’nin 44’üncü yıldönümünde Kürdistan halkının birlikte yaşam ve barış istemi mesajını paylaşıyoruz. Kürdistan halkı emin olsun ki, devrim, mücadele ve ödenilen bedeller boşa gitmeyecek.”