Başkan Mesud Barzani’den PDK-S kongresinde mesaj

Kürdistan Demokratik Partisi - Suriye (PDK-S) olağan kongresinde konuşan Başkanı Mesud Barzani, "Suriye'deki Kürt halkının meşru davasına hizmet etmek için harcadığınız çaba nedeniyle sizi her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Başkan Mesud Barzani’den PDK-S kongresinde mesaj

Başkent Erbil'de bugün başlayan PDK-S 12. Kongresi'ne katılan Başkan Barzani bir konuşma yaptı.

Başkan Barzani konuşmasının başında konge katılımcılarını selamlayarak başarılar diledi ve "Kongrenizin başarılı geçmesini ve halkınızın beklentilerini karşılamasını temenni ediyorum” dedi.

Eylül ve Mayıs devrimlerinde PDK-S'nin rolüne ve Roj Peşmergeleri olarak bilinen Rojava Peşmergeleri’nin IŞİD'e karşı onlarca şehit verdiği savaşta gösterdiği çabaya övgüde bulunan Başkan Barzani, “Geçmişte ve günümüzde halkımızın kurtuluş hareketinde önemli rol oynayan herkese ve size teşekkür ediyorum. Buradan sadık halkımıza selam gönderiyorum. Göç etmek zorunda kalanlara ve burada vatanlarında bulunanlara da selam olsun” dedi.

Başkan Barzani konuşmasında PDK-S ve Rojava Kürtlerinden ittifaklarını güçlendirmelerini isteyerek, "2011'de, Suriye'de yaşanan savaşın başında birlik olmanızı ve hangi karar sizin için hayırlıysa onu almanız gerektiğini sürekli söyledik ve destekledik" dedi.

Başkan Barzani, PSK-S kongrelerinin düzenlenmesine katkı sağladıklarını vurgulayarak, "Ulusal mücadele ve ulusal birlik için tüm partilerin Erbil ve Duhok'ta kongre yapmalarını destekledik ama maalesef engeller çıkarıldı. Elbette halkın mücadelesi uzuan vadelidir ve kazanımların önünde duranlar bedelini ödeyecektir. Suriye'de Kürt halkının meşru davasına hizmet etmek için sizi her zaman destekleyeceğiz" diye konuştu.

Başkan Barzani ayrıca mücadelede şehit ve esir düşen savaşçıları selamladı.

200’ü aşkın üyenin katılımıyla Erbil'de başlayan PDK-S 12. Kongresi'nin iki gün sürmesi planlanıyor. Kongrede 29 Merkez Komite üyesi ve ardından Parti Genel Sekreteri seçimi yapılacak.