Başkan Mesud Barzani'den referandum mesajı

Başkan Mesud Barzani'den referandum mesajı

Başkan Barzani Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunun ikinci yıldönümü vesilesiyle “Bugün tarihi birgündür. Hiçbir zaman boyun eğmeyenlere selam olsun” mesajını verdi.

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 2’nci yıldönümünde, “Bugün özel bir gündür. Hiçbir zaman boyun eğmeyenlere selam olsun” dedi.

Başkan Barzani, tarihi bağımsızlık referandumunun 2’nci yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

25 Eylül’ün özel bir gün olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, “Hiçbir zaman boyun eğmeyenleri selam olsun” ifadesini kullandı.

Kürdistan’ın dört parçasını ve tüm Kürt milletini sevince referendum kararı 7 Haziran 2017’de alındı. Başkan Mesud Barzani, 7 Haziran’da Erbil’in Pirmam ilçesindeki konutunda hükümet yetkilileri, siyasi parti temsilcileri ve Yüksek Seçim Kurulu yetkililerinin katılımıyla, Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun yapılacağı tarihin belirlenmesi için geniş çaplı bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonrasında Kürtlerin kaderini değiştirecek tarihi karar verildi. Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 25 Eylül 2017’de yapılacağı ilan edildi. Toplantıda, 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan bağımsızlık referandumunun sadece Kürdistan Bölgesinde değil, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde de yapılması karara bağlandı. Böylece Kerkük, Şengal, Xaneqîn ve Mahmur’da da referandum sandıkları kurulacaktı.

Kürdistan’da yaşayan diğer etnisite ve inançlara mensup topluluklar da referanduma destek verdi. 25 Eylül’den bir gün önce ise gözler Kürdistan’a dönerken Başkan Mesud Barzani, “Halepçe’de kaybettiklerimiz ve tüm şehitlerimiz için referandumdan geri adım atmayacağız” açıklamasında bulundu.

25 Eylül 2017’de yapılan bağımsızlık referandumunda Kürdistan halkının %92.73’ü “Evet” oyu kullanmıştı.