Bayram Bozyel açıkladı: PSK yerel seçimde kimi destekleyecek?

PSK lideri Bozyel, "Biz bu seçimde seçmenlerimize aday bazlı hareket edeceğiz ve adaylara oy verin dedik. Batman’da bağımsız bir aday var, ona oy vereceğiz. Van’da Kürt kültürüyle alakalı bir aday var, ona destek vereceğiz. İstanbul’da Kürt sorunu için bir sözü olana destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Bayram Bozyel açıkladı: PSK yerel seçimde kimi destekleyecek?

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere 4 gün kaldı. Partiler, çalışmalarını sürdürürken Rûdaw seçime dair nabız yoklamaya devam ediyor.

Rûdaw’a konuk olan Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel, seçime dair değerlendirmelerde bulundu.

Bugün Diyarbakır’da bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Bozyel, şunları kaydetti:

“Aslında bir umut yoktu. Bir umut zemini de yoktu. Erdoğan’ın son yıllardaki siyaseti tamamen Kürt düşmanlığına dayalı. Kendisini şu an mesaj verme noktasında dayatan, zorlayan bir şey yok. Erdoğan’ın mesajları sürpriz değildi.

Açıkçası Erdoğan çok fazla Kürt oylarının da gelmesini beklemiyor. Şu anda şovenizme dayalı bir siyaset yürütüyor. Ancak burada CHP karşıtlığı üzerinden Kürtlerin gönlünü hoş etmeye gayret ediyor. Bazen de kapımız açık, herkesle konuşuruz diyor. Bu da yarı-umut oluyor, somut anlamda bir şey yok. Ayrıca bu tür mevzular çok da mitingde konuşulacak şeyler değil. Öncesinde hazırlıklar gerekiyor.”