Bekir Ağırdan'dan 'Akşener' değerlendirmesi: İYİ Parti intihar etti

Siyaset Bilimci Bekir Ağırdır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini açıklaması ve masadan çekilmesine ilişkin olarak "İYİ Parti intihar etti" yorumunda bulundu.

Bekir Ağırdan'dan 'Akşener' değerlendirmesi: İYİ Parti intihar etti
Siyaset Bilimci Bekir Ağırdır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'nın aday konusunda Kılıçdaroğlu'nun ismini öne çıkarmasının ardından masadan ayrılışını T24’e değerlendirdi.
 
Ağırdır, "İYİ Parti intihar etti. Her parti için böyle bir liderlik, bir örgütsellik var bir de seçmen profili var. İYİ Parti'nin bu üçü arasında bir doku sorunu vardı. Yani sosylojik tabanı ile örgütsel dokusu arasında çok bariz bir sorun vardı ve Meral Hanım'ın önündeki en büyük handikap o farkı kapatma ihtiyacıydı" dedi.
 
“İntihar etti”
 
Ağırdır, devamında ise şunları söyledi:
 
"İYİ Parti'nin sosyolojik tabanı seküler tabanda olan sol fikriyata yakın durmayan, kendilerince milliyetçi ve dindarlığı baskın olmayan ama esas itibariyle yüzü batıya dönük kentli seçmen. Örgütsel dokusu ise MHP'den gelen kitle. Meral Hanım bu örgütsel dokunun aklıyla hareket ediyor olabilir ama o seçmenin bir kısmı Meral Hanım ile hareket etmeyecek. Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim var onunla hareket edecek. O seçmenin ez yarısı orada durmayacak. Bu duygu hali bütün siyasi tarzını ele geçiriyorsa o zaman yapacak bir şey yok. Hakikaten intihar etti."
 
"İmamoğlu ve Yavaş karşılık vermez"
 
Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapmasına ilişkin olarak Ağırdır, "Karşılık vermezler. Ekrem Bey'in de Mansur Bey'in de siyasi olarak da yakın olsalar bile bu tavırla ayrılış biçiminde duruşun yanında olmayacaklardır, diye tahmin ediyorum" diye konuştu.
 
Ne olmuştu?
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün (3 Mart) partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaptı.
 
Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" diye konuştu.
 
Akşener açıklamasında, "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Devşirme siyasetin hınk deyicisi olamayacaktır" ifadelerini kullandı.