Belçika istihbaratı PKK raporu yayınladı

Belçika istihbarat ve güvenlik kurumu VSSE'nin 2020 yılı raporunda PKK’ye dikkat çekildi.

Belçika istihbaratı PKK raporu yayınladı

Dış kaynaklı aşırıcılık başlığı altında ele alınan PKK’nin, ülkeyi Avrupa'da merkez olarak kullandığı ve gerçek amaçlarını gizleyerek sahte isimler altında sivil topluma verilen desteklerden faydalandığı belirtildi.

Dış kaynaklı aşırıcılığın Belçika için doğrudan tehdit olmadığı ancak sorunlu bir alan olduğu belirtilen raporda, PKK'nın AB'nin terör örgütleri listesinde yer aldığı, örgütün bazen amaçlarına ulaşmak için aşırı şiddet kullandığı ifade edildi.

Asıl amaçları terör listesinden çıkmak!

Raporda ayrıca, örgütün Avrupa'da ve Belçika'da "imajını korumak" adına şiddeti desteklemediği savunularak, PKK'nın asıl amacının Avrupa'nın terör listesinden çıkmak olduğu belirtildi.

Belçika istihbaratı, PKK'nın yerel dernekler gibi araçlarla siyasi ve mali faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Bu faaliyetler içinde "devrim vergisi toplanması" da yer aldı.

PKK'nın ayrıca Belçika'da bazı medya şirketlerinin sahibi olduğu, bu şirketler aracılığıyla kendi televizyon ve radyo kanalları için propaganda üretildiği bilgisi verildi.

Örgüt tüm Kürtleri temsil ettiğini ileri sürüyor!

Raporda, PKK’nin Belçika'daki Türk toplumu ile bazen şiddet olaylarına varan gerginliğe yol açtığı belirtildi.

Örgütün tüm Kürtleri temsil ettiğini iddia ettiğine vurgu yapan Belçika istihbaratı raporda şu ifadelere yer verdi:

“PKK'nın birçok yapısı ve organının mevcudiyeti aynı zamanda müdahale tehdidine yol açmaktadır. Pek çok uluslararası kuruma ev sahipliği yapan Brüksel, PKK için önemli bir siyasi arenadır. PKK, siyasi amaçlarına ulaşabilmek adına ülkemizde sivil topluma verilen destekten faydalanmaktadır. Bunu yaparken gerçek amacını gizlemekte, sahte isimler ve kılıflar kullanmakta, tüm Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmektedir.”