Berlin’de Kürt siyasetçiye ve eğitimci Rıza Baran’a eyalet nişanı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Kürt siyasetçi ve eğitimci Rıza Baran’a eyalet nişanı verildi.

Berlin’de Kürt siyasetçiye ve eğitimci Rıza Baran’a eyalet nişanı

Berlin Parlamentosu eski üyesi olan Rıza Baran, 40 yıldır Berlin’de Kürtlerin hakları için verdiği mücadele ve mültecilerin daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla bu nişana layık görüldü.

13 kişinin layık görüldüğü nişan, düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Berlin Belediye Başkanı Michael Müller Rıza Baran’a ödülünü verdi.

Eyalet yönetimi, Rıza Baran’ın eğitimde fırsat eşitliği alanındaki girişimlerinden dolayı bu nişana layık görüldüğünü açıkladı.

Törenin ardından K24’e konuşan Rıza Baran, “Yabancılar için, insanların birbirlerine yakınlaşması ve barış için mücadele ettik. Aynı zamanda Kürtler için... Birçok problem vardı Kürdistanımızla ilgili. Kürtçe bilmeyenler vardı, onlar için Kürtçe kursları açtık” dedi.

Eskiden Kürtlerin Almanya’da tanınmadığını belirten Baran, bugün ise parlamento düzeyinde bile Kürtlerin gündeme geldiğini ve Kürtlerin dışarda da artık kabul gördüğünü ifade etti.

Törene katılan Baran’ın yakın çevresi, onun Kürtler için diplomatik faaliyetlerde bulunduğunu ve Kürtlerin Almanya’ya entegre olmasında önemli katkıları olduğunu anlattı.