Beyaz Saray'dan açıklama: Alaska'da tanımlanamayan bir cismi vurduk

Beyaz Saray, ABD ordusunun Alaska eyaletinin kuzeydoğusunda 40 bin fit civarında olan ve sivil uçaklar için "makul bir tehdit" oluşturabilecek bir nesneyi düşürdüğünü açıkladı.

Beyaz Saray'dan açıklama: Alaska'da tanımlanamayan bir cismi vurduk

Cuma günü Beyaz Saray'da düzenlediği basıntoplantısında konuşan John Kirby, Alaska üzerindeki nesnenin 40.000 fit (12.000 m) hızla hareket ettiğini ve sivil uçaklar için "makul bir tehdit" oluşturduğunu açıkladı.

Sözcü John Kirby, insansız nesnenin "küçük bir araba büyüklüğünde" olduğunu ve o sırada seyrek nüfuslu bir alanın üzerinde olduğunu söyledi.

Kirby, Başkan Joe Biden'ın kaynağı bilinmeyen cismi düşürme kararı aldığını söyledi.

Cismin şu anda ABD sularına düştüğünü aktaran Kirby, enkaz alanının geçen hafta Güney Carolina kıyılarında düşürülen balondan "çok, çok daha küçük" olduğunu sözlerine ekledi.

Kirby, bir savaş uçağının nesneye yaklaştığını ve uçakta kimsenin olmadığını değerlendirdiğini ve kararını verdiğinde bu bilginin Başkan Biden'a verildiğini söyledi.

İlk olarak perşembe günü nesneden haberdar olduklarını bildiren Beyaz Saray Sözcüsü Kirby, nesne hakkında birçok şeyin henüz bilinmediğini söyledi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Savunma Bakanlığı faaliyetlerini desteklemek için Alaska'nın kuzeyindeki hava sahasını kapattığını bildirdi.

Bu olay, ABD'nin geçen Cumartesi karasuları üzerinde bir Çin balonunu düşürmesinden sonra geldi.