Biden: Rusya Ukrayna’da vahşet işliyor

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da "vahşet işlediği"ni ifade etti.

Biden: Rusya Ukrayna’da vahşet işliyor

ABD Başkanı Joe Biden, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Beyaz Saray'da ağırladı.

İkili görüşmeleri öncesi gazetecilerin karşısına çıkan ABD Başkanı Biden ve İtalya Başbakanı Meloni, ülkeleri arasındaki ilişkileri övdü. Biden, Meloni’ye, İtalya ve Akdeniz’deki aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

NATO müttefikleri olarak, transatlantik ortaklığın güvenlik açısından önemine işaret eden Biden, “İtalyan askeri birlikleri Avrupa’da, Akdeniz’de ve ötesinde kritik bir rol oynamaktadır” ifadesini kullandı.

Biden, İtalya’nın “Rusya’nın zulmüne karşı” Ukrayna’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve Rusya’nın savaşın yanı sıra Ukrayna’da “vahşet işlediği” yorumunu yaptı.

ABD Başkanı, görüşmelerinde, ekonomik ilişkiler, uzay işbirlikleri, gelişmekte olan ülkelere verdikleri destek ve Akdeniz’deki göçmen sorunu gibi konuları ele alacaklarını aktardı.

Ukrayna’ya verilen destekte İtalya’nın üzerine düşeni yapmasından gurur duyduğunu söyleyen Meloni, Ukrayna’yı desteklemenin, dünyanın her yerindeki insanlar ve ülkelerin bir arada barış içinde yaşamalarını savunmak anlamına geldiği görüşünü paylaştı.