Bingöl MHP'de 'Şeyh Said' krizi: Üç isim istifa etti

Bingöl Belediyesi Meclisi'ndeki üç MHP'li isim, Devlet Bahçeli'nin Şeyh Said açıklamalarından sonra istifa etti.

Bingöl MHP'de 'Şeyh Said' krizi: Üç isim istifa etti

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Son olaylardan biri de Bingöl'de Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) teşkilatında yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuyla ilgili söylediği "Bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır. Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır" sözleri teşkilatı ikiye böldü. Bingöl Belediyesi MHP'li Meclis üyeleri Ahmet Bukan, Ramazan Susadı ve Mehmet Sayit Günergök, Bahçeli'nin sözlerini reddederek meclis üyeliğinden istifa Etti.

'Şeyh Said Değerimizdir'

İstifa eden MHP'li Meclis Üyesi Ramazan Susadı, Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada, Bahçeli'nin sözleri üzerine istifa ettiğini söyledi. Şeyh Said'in dini bir lider olduğunu ve bir değer olarak kabul ettiklerini söyleyen Susadı, Bahçeli'nin sözlerinin ardından partide kalmasının bir anlamı olmadığını ve meclis üyesi görevini de bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

'Kabul Etmemiz Mümkün Değildi'

İstifa eden diğer MHP'li üye Ahmet Bukan da, Şeyh Said'in bir değer olduğunu vurgulayarak, Bahçeli'nin sözlerinin kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

MHP'nin meclis grubu düştü

Bingöl Belediyesi Meclisi'nde 6 üyesi olan MHP'nin üç üyenin istifasının ardından grubu düşmüş oldu.