Bingöl'de 5.8 şiddetinde deprem

Bingöl'de 5.8 şiddetinde deprem

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde artçılar gerçekleşti. Süleyman Soylu, sarsıntılarda jandarmaya ait bir güvenlik kulübesinin yıkıldığını ve bir korucunun göçük altında kaldığını açıkladı. Bingöl Valiliği çöken kule sayısını iki olarak duyurdu.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5.8’lik deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nin aktardığına göre saat 17.24’te meydana gelen deprem 5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Rasathane depremin büyüklüğünü ilk olarak 5.9 olarak belirlerken daha sonra gelen güncelleme ile büyüklük 5.8 olarak kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.7 olarak belirledi.

Kandilli Rasathanesi depremin ardından 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde artçı sallantılar kaydetti. 17.34’te gerçekleşen 4.6’lık depremden 4 dakika önce 3.5’lik bir artçı olduğu güncellemesi geldi.

Bu arada AFAD, Karlıova’da meydana gelen artçı depremlerin büyüklüklerinin 4.6 ve 4.7 olduğunu duyurdu.

Öte yandan deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya’da da hissedildi.