Bir Kürt kaçakçı öldü

Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile İran sınırında sırt kaçakçılığı yapan bir Kürt kaçakçı ağır yükün altında kalarak öldü. Ölen kaçakçının Piranşah Kürdü olduğu öğrenildi.

Bir Kürt kaçakçı öldü

Alkol satışının ve tüketilmesinin yasak olduğu, içenin 80 kırbaç ile cezalandırıldığı, bunu üç kez tekrarladığı taktirde idama kadar ceza alabileceği İran'a her gün binlerce şişe viski, votka, şarap, bira gibi alkol ürünleri tüccarlar tarafından kaçakçılar aracılığı ile at ve katır sırtında sokuluyor.

Gemilerle körfez ülkelerine getirilen alkol, buradan araçlarla Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne, oradan da tüccarlar aracılığı ile sınır bölgesinden kaçak geçiş yolundan İran'a sokuluyor.

Her yıl onlarca kaçakçı İran güvenlik güçleri tarafından vurularak can verirken, bazı kaçakçılarda zor koşullara dayanamayıp ölüyor.

Araç, at ve katır sırtında yapılan kaçakçılığın yanı sıra bir çok Kürt maddi koşulları el verdiği için sırtıyla kaçakçılık yapmak zorunda kalıyor. Evine biraz daha fazla ekmek götürebilmek için taşıyabileceğinden fazlasını taşımak zorunda kalan köle kaçakçı çoğu zaman ağır yükün altında can veriyor.