Bliken'den Trump'a Kürt güçleri silahlandırın çağrısı

ABD Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Trump yönetimine Rakka'nın IŞİD'den temizlenmesi için Kürt güçlerini silahlandırması çağrısında bulundu.

Bliken'den Trump'a Kürt güçleri silahlandırın çağrısı

ABD Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Amerikan New York Times gazetesinde Rakka operasyonuyla ilgili bir makale kaleme aldı. Antony Blinken, Rakka'nın ele geçirilmesinin IŞİD'e büyük bir darbe vuracağını belirterek, bunun mümkün olmasının tek yolunun Suriye Demokratik Güçleri'ni silahlandırmak olduğunu yazdı.

ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken bu silahların PKK'nin eline geçmemesi gerektiği uyarısında da bulundu. Antony Blinken, "Amerikan Özel Kuvvetleri, Suriye Demokratik Güçleri'nin kendisine sağlanan kaynakları sadece Rakka için kullandığından emin olmalı" ifadesini kullandı.

Blinken Türkiye'nin Suriyeli Kürtlerden önce El Bab'ı ele geçirmeyi istediğini ve bunun için ABD'nin güçlü bir hava desteği sağlanması gerektiğini de yazdı.

ABD Dışişleri eski Bakan Yardımcısı Blinken, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" oluşturma çabalarına destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Trump'ın PKK'yle mücadele için Türkiye'ye verilen desteği iki katına çıkarması önerisinde de bulunan Blinken, Kandil'deki PKK liderlerinin yerlerinin tespit edilmesi konusunda Türkiye'ye yardım edilebileceğini belirtti.