Bloomberg, Trump'a savaş ilan etti

Eski New York Belediye Başkanı ve milyarder Michael Bloomberg, 2020 ABD başkanlığı seçimleri için adaylığını resmen açıkladı.

Bloomberg, Trump'a savaş ilan etti

Eski New York Belediye Başkanı ve milyarder Michael Bloomberg, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 2020 ABD başkanlığı seçimleri için adaylığını resmen açıkladı.

Demokratların adayı olmak için Arkansas'ta başvuruyu resmen yaptığını ilan eden 77 yaşındaki işadamı Bloomberg, "Trump'ı yenmeliyiz. Her fırsatta bizi başarısızlığa uğrattı" diyerek Trump'a göndermede bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ise Bloomberg hakkında, "Minik Michael başarısız olacak. Minik Michael'dan daha fazla yarışmayı isteyeceğim birisi olamaz" yorumunda bulunmuştu.

Trump, "Bloomberg'i uzun zamandır tanıyorum. Trump hakkında birçok şey söyledi. Ama onu tanıyorum, hiçbir şey olamadı. Seçimlerde iyi şeyler yapamayacaktır ama Joe Biden'a zarar vereceğini düşünüyorum" demişti. 

Cumhuriyetçi Trump'a karşı Demokratlardan şu an eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın da aralarında bulunduğu 17 aday adayı yarışıyor. Biden, Warren ve Sanders öne çıkan aday adayları olarak göze çarpıyor.

Son dönemde yapılan bazı anketler, Biden'dan daha sol görüşlü olan Warren ve Sanders'ten birinin aday olması halinde, seçimleri kaybedebileceklerini gösteriyor.

Bloomberg'in sözcüsü, "Şimdi işi bitirmemiz ve Trump'ın yenildiğinden emin olmamız lazım. Mike'ın (Michael'ın kısaltması) mevcut aday adaylarının bunu başaramayacağına dair endişeleri giderek artıyor" demişti.