Buça'da korkunç katliam! Kilise bahçesindeki toplu mezar görüntülendi!

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar, Ukrayna’nın Buça şehrindeki kilise bahçesinde bulunan 15 metrelik toplu mezarın uydu görüntülerini yayınladı.

Buça'da korkunç katliam! Kilise bahçesindeki toplu mezar görüntülendi!

Şirket, St. Andrew ve Pyervozvannoho All Saints Kilisesi’nin bahçesinde toplu mezar kazılmasına ilişkin ilk işaretlerinin 10 Mart’ta tespit edildiğini, 31 Mart’ta çekilen görüntülerde ise toplu mezarın 15 metre uzunluğa ulaştığını bildirdi.

Ukrayna, Rus güçlerinin geri çekilmesinin ardından Buça’da yüzlerce cesedin bulunmasının ardından Rusya’yı katliam yapmakla suçladı.

Buça'da dehşet veren yeni görüntüler ortaya çıktı Kilise bahçesindeki toplu  mezar uydudan görüntülendi - Son Dakika

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Buça’da toplu mezarlar ve sivillere ait yüzlerce cesedin bulunmasının ardından Rusya’yı soykırım yapmakla suçladı.

Yerel basınında çıkan haberlere göre, Kiev yakınlarındaki Buça’da Rus güçlerinin katlettiği yaklaşık 340 ceset bulundu.

Haberlerde, bazı cesetlerin arka bahçelerde gömülü olarak bulunması nedeniyle kurban sayısının artabileceğine de dikkat çekildi.

Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinden sonra ortaya çıkan cesetlerin fotoğrafları dünya çapında eleştirilere yol açtı.

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki görüşmelerin ardından, 30 Mart’ta tüm Rus birlikleri Buça’dan tamamen çekildi. Buça’da Rus ordusunun sivilleri öldürdüğüne ilişkin iddialar doğru değil. Rusya, bölgede bulunduğu süre boyunca tek bir sivile zarar vermedi” denildi.

Buça'da korkunç katliam! Kilise bahçesindeki toplu mezar görüntülendi

Bakanlığın açıklamasında Buça’da sokaklarda bulunan cesetlere ait görüntülere de değinilerek, “Bütün bunlar, Buça’daki görüntülerin, Mariupol’deki doğum hastanesinde olduğu gibi Kiev rejiminin Batı medyası için bir prodüksiyon ve provokasyonu olan diğer aldatmacalar olduğunu kesin olarak göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de, Ukrayna'nın Buça şehrinde öldürülen sivillerin cesetlerinin kendisini şok ettiğini söyledi.

Sivil ölümlerine ilişkin soruşturma başlatılması çağrısında bulunan Guterres, “Bağımsız bir soruşturma, etkili bir hesap verebilirlik için gerekli” ifadesini kullandı.