CHP ile vedalaşan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken mesaj: Şimdilik hoşça kalın

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde çalışan personeller ile bir araya gelerek vedalaştı. Kılıçdaroğlu, “Her birimiz CHP’nin neferleriyiz ve CHP için çalışacağız, iktidarı için çalışacağız, mücadele edeceğiz” dedi.

CHP ile vedalaşan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken mesaj: Şimdilik hoşça kalın

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devir teslim töreni öncesinde CHP’de çalışan parti personeli ile bir araya gelerek vedalaştı.

CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu konuşmayı yaptı:

“100 yıllık bir partiyiz. Dünyada ender sayıda 100 yılını tamamlamış partiler var. hele bizim ülkemize baktığınızda da CHP dışındaki bütün partilerin lider partisi olduğu görülür. Biz bir kadro partisiyiz. Dolayısıyla bizim bir idealimiz, hedefimiz var.

Bu hedef çerçevesinde çalışan, çaba harcayan, 7’den 70’e mücadele eden bir geleneğimiz var, örfümüz var.

"Parti hepimizin partisidir”

Acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşırız, arada bir kavga ederiz, tartışırız ama sonuçta ana hedefimiz hiç değişmez. Bu çerçevede bakmak gerekiyor bütün olaylara da. Genel başkanlık yaptığım süre içerisinde şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Elimden geldiği kadar çalıştım. Bazen arkadaşları sürükledim, bazen beraber çalıştık, bazen çalışmalarda aksaklıklar oldu, bütün bunların hepsini biliyorum ama bir şekliyle hepimiz beraber çaba harcadık.

Sizler, günün 24 saatinde gelen telefonlara yanıtlar verdiniz. Bizler gelen iletilere yanıt vermeye çalıştık. Kişisel olarak bana gelenlere ayrıca yanıt vermeye çalıştım. Ama sonuçta güzel bir aileyiz ve bu ailenin devamı gerekiyor. Ailenin liderleri değişebilir, bu da gayet doğaldır.

Hayatın akışı içinde buna bakmamız gerekiyor. Parti hepimizin partisidir. CHP’den daha büyük bir kurum tanımıyoruz biz.

"Her birimiz CHP’nin neferleriyiz ve CHP için çalışacağız”

Hem cumhuriyeti savunan hem demokrasiyi savunan, kadın-erkek eşitliğini savunan, özgürlük alanının büyümesini isteyen, yeri geldiğinde haksız yere hapse atılanları ziyaret eden, onların yanında olan, onların ailelerini ziyaret eden, dertlerini paylaşan bir tabloyuz biz. Ve bu tablonun adı CHP. Toplumun her kesimiyle sağlıklı, iyi diyaloglar kurmaya çalıştık.

Giremediğimiz mahallelere, evlere girmeye, onlarla beraber olmaya, onların dertlerini dinlemeye ve onlara yönelik çözümlerimizi onlara aktarmaya çalıştık. Bu süre içerisinde hepiniz destek verdiniz. Verdiğiniz her bir destek için hepinize yürekten teşekkür ederim.

Bunu partiyi bırakıp ayrılan değil, partinin bir neferi olarak çalışmaya devam eden bir kişi olarak algılamanızı isterim. Çünkü her birimiz CHP’nin neferleriyiz ve CHP için çalışacağız, iktidarı için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Bugüne kadar hafızamızda biriktirdiğimiz ve kamuoyuyla paylaştığımız bütün projelerimizi yine bir şekliyle güncelleyerek, büyüterek ve yeni projeler ekleyerek toplumun önüne çıkaracağız. Hepinize şimdilik hoşça kalın diyorum. Umarım gelecekte, hayatın başka evrelerinde yine beraber oluruz. Bazen bir lokantada yemek yerken sizlerle beraber oluruz.

Bazen bir kafede çay içerken sizlerle beraber oluruz. Dolayısıyla hayatın güzellikleri hep olsun ve hepimizin yolu açık olsun."