CHP lideri Özel'den Tahir Elçi mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da 8 yıl önce katledilen Baro Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Özel, "Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız." dedi.

CHP lideri Özel'den Tahir Elçi mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 8 sene önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi andı. Özel, sosyal medya hesabından bugün şu paylaşımı yaptı:

"Aramızdan ayrılışının 8'inci yılında katledilen insan hakları savunucusu Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum. Sorumlular hesap verene, adalet yerini bulana kadar yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız."

Tahir Elçi kimdir?

Avukat Tahir Elçi 1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

1992 yılından itibaren Diyarbakır da serbest avukatlık yapan Elçi, daha sonraları ise 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yaptı.  2012 yılında Diyarbakır Barosu Başkanlığına seçildi ve hayatını kaybettiğinde baronun ikinci kez başkanlık görevine seçilmişti.

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde basın açıklaması yaptığı esnada, açıklamayı yaptığı sokakta çıkan bir çatışmada başından vurularak hayatını kaybetti.

Öldürülmeden dakikalar önce yaptığı açıklamada "Silah, çatışma, operasyon istemiyoruz" demişti.