CHP Van kampı öncesi kentte AKP bayrakları, 'Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz’ afişleri asıldı

CHP’nin üç gün sürecek belediye başkanları çalıştayı Van’da başladı. CHPnin Van kampı öncesi kentte AKP bayrakları, "Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz’ afişleri asıldı, Erdoğan Erdoğan mitingi olacakmış havası verildi.

CHP Van kampı öncesi kentte AKP bayrakları, 'Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz’ afişleri asıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile partili tüm belediye başkanlarının Van'da gerçekleştireceği çalıştay bugün başladı. Kentin cadde ve sokaklarında AKP bayrakları ve belediyeye ait bilboardlara ise ‘Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz’ yazılı afişler asıldı.

CHP’nin 11'i büyükşehir olmak üzere toplam 248 belediye başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin katılacağı üç günlük kampın ana gündemi belediyelerin 3 yıllık faaliyet değerlendirmesi ve 2023 seçimleri olacak.

CHP'nin bugün esnaf ziyaretleri ile başlayacak olan çalışmaların öncesinde AKP il teşkilatı tarafından kentteki caddelere parti bayrakları asıldı. Özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun havalimanından çıktıktan sonra geçeceği güzergâhtaki tüm yollara AKP bayrakları asıldı. parti bayrakları, CHP'nin kurultay yapacağı otelin önüne de asılmak istendi. Buna tepki gösteren CHP' Ordu Milletvekili Seyit Torun, yapılanları provakasyon olarak değerlendirdi.

CHP İl Başkanlığı binası önünde bulunan raketlere ise 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen dönemin BaşbakanI Adnan Menderes temalı afişler asıldı. Afişte Menderes’in idam haberinin verildiği gazetenin ön sayfası yer aldı.

CHP'li Torun: Ziyaretimiz rahatsızlık yarattı

Çalıştayın detaylarına ilişkin olarak gazetecilere konuşan CHP'li Seyit Torun, yaptıkları ziyaretin kentte büyük bir teveccüh ile karşılaştıklarını söyledi. Kentte AKP bayraklarının asılmasına ve çalıştayın yapılacağı otelin önüne asılmak istenmesine değinen Torun, "Ziyaretimizin iktidar cenahında büyük bir rahatsızlık oluşturduğunu görüyoruz. Önce, çalıştayımızın tanıtımı için ana caddelerdeki bilboard anlaşmalarımız iptal edildi. Sonra bazı bölgelerdeki afişlerimiz sökülmeye çalışıldı.Ardından dün gece, toplantı yapacağımızın otelin önünde, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir provokasyonla karşılaştık." dedi.

Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile partinin il ve ilçe belediye başkanları farklı kollardan esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Saat 16.00'da ise kente gelecek Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havalimanı'nda karşılanacak. (Kaynak:T24)