CHP’den Muharrem İnce kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez'de basın açıklaması düzenledi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Öztrak, "Genel Başkanımız diğer partilerle nasıl görüşüyorsa Sayın İnce ile de görüşecek. Gündemi de diğer partilerle yapılan görüşmelerden farklı olmayacak" diye konuştu.

CHP’den Muharrem İnce kararı

CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Faik Öztrak, ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç’a evinin önünde düzenlenen sopalı saldırıyı kınadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in “Tehdit ediliyorum” şeklindeki açıklamasına değinen Öztrak, “Özlem Hanım neden tehdit ediliyor? ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, kırmızı çizgimizdir’ dediği için. Özlem Hanım, ‘Kadına şiddeti engellemeyi amaçlayan yasa, ittifak pazarlıklarına malzeme yapılamaz’ dediği için, kendi camiasından saldırıya uğradı” dedi.

Öztrak, “Şu son birkaç günde, ülkemizdeki siyasi manzara daha da netleşmiştir. Saflar belirginleşmiştir. Biz barışmanın, kardeşliğin, helalleşmenin, açık yaraları kapatmanın, makulün, adaletin, hakkın ve hukukun; dünyamızı tahrip etmeden dünya ile rekabetin ittifakını kurduk. Karşımızda ise ‘kadına dayak ittifakı’ var. Kadını domuz bağıyla boğanlara terörist diyemeyenlerin ittifakı var. Kin ve nefret üzerinden, bölüp parçalama üzerinden, amaca ulaşmak için her araç meşrudur anlayışı üzerinden genişlemeyi seçenler var” ifadelerini kullandı.

"Hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir"

Hükümeti deprem bölgesinde “seçim şovu yapmakla” suçlayan Öztrak, “Hep söylüyoruz. Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Bu hükümet siyaseten ölmüştür ama hala öldüklerinin farkında değiller. Milletimiz sandıkta fişlerini çekince, siyasi mevta olacaklar” dedi.

Öztrak, “Bunların azıcık akılları olsa, azıcık vicdanları olsa, milletimize azıcık sevgileri olsa, bari gitmeden deprem bölgesinde, geçici barınma sorununu, hal yoluna koyalım derlerdi ama nerede bunlarda o akıl, o düşünce, o vicdan… Deprem bölgesinde hala, ‘çadır, konteyner’ diye bağıran, yurttaşlarımız var. Doğru düzgün tuvalet yok, duş yok, çamaşırhane yok, okul yok. Hala hesap kitap yok. Diyarbakır’da Dicle nehrinin kıyısına, çadır kent yapmışlar. Yağmur yağıp sel olunca, dereler, nehirler taşınca, 125 milyon liraya kurulan çadır kent, çöp olmuş…” diye ekledi.

Seçime 47 gün kaldığını belriten Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Tüm bu sorunları biz çözeceğiz, tüm haksızlıkları biz gidereceğiz. 47 gün sonra milletimiz önce feraha, ardından da refaha kavuşacak. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Mafyanın 10 bin dolar rüşvet verdiği Milletvekili, Yargı önünde hesap verecek. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Beşli çetelerden hesap sorulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Milletten çalınan 418 milyar dolar, söke söke çalanlardan geri alınacak. Millete, asıl sahibine verilecek. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Merkez Bankası’nın buharlaşan, 128 milyar dolarının hesabı sorulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Yolsuz ve uğursuzlar kaçacak delik arayacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Sinan Ateş cinayeti aydınlatılacak. Gaffar Okkan’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhu huzur bulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Memleket rahat bir nefes alacak.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşecek mi?

Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili sorulan soruya, “Genel Başkanımız, diğer partilerle nasıl görüşüyorsa, sayın İnce ile de görüşecek ve bu diğer gündemi de diğer partilerle yaptığı görüşmeden farklı olmayacak. Biz bu seçimin ikinci tura kalmayacağını biliyoruz. Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu birinci turda bu ülkenin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak ve 15 Mayıs sabahı bambaşka bir Türkiye’ye uyanacak. Listeler üzerinde arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor. Bitince gerekli açıklamaları yapacaklar” yanıtını verdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edip etmeyeceğine ilişkin yöneltilen soruya da Öztrak, “Bu konuda YSK’ya yapılacak yeteri kadar itiraz başvurusu yapılıyor. Anayasa’nın hükümleri belli, yasalar belli… Tabii bu ülkede Anayasa’nın askıya alındığı bir düzen olduğunu da unutmamak lazım. Millet İttifakı’nın kuruluşundaki gaye tüm bu adaletsizlikleri, hukuksuzlukları bitirmektir” yanıtını verdi.