CHP'li Köksal’ın ‘DEM Parti hariç’ açıklamasına Ensarioğlu’ndan sert tepki!

“Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” diyen CHP Afyon Belediye Başkan Adayı ve Grup Başkan Vekili Burcu Köksal’a Kürt siyasetçi Salim Ensarioğlu sert tepki gösterdi.

CHP'li Köksal’ın ‘DEM Parti hariç’ açıklamasına Ensarioğlu’ndan sert tepki!

Köksal, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” demişti.

Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Köksal’ın sözlerini ‘sürçülisan olmuş’ diyerek “Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır” demişti.

Köksal’sa Özgür Özel’i yalanlamış, “Ben bir dil sürçmesi sonucu değil verdiğim söz üzerine konuştum. Ben ilk günden beri bu sözü verdim. Bu sözümün de arkasındayım” demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Köksal’a “Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti” ifadeleriyle sert tepki göstermişti.

Köksal’a bir tepki de Kürt siyasetçi Salim Ensarioğlu’ndan geldi.

“DEM Parti ve HÜDA-PAR da Anayasamızın teminatıyla kurulan partilerdir”

Salimoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“CHP Grup Başkan Vekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı şahsın DEM Parti ve HÜDA-PAR’a yönelik faşistlik mertebesinin arşa çıktığı açıklamalarını hayret ederek okudum.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti nasıl ki anayasamızın teminatı ile kurulduysa DEM Parti ve HÜDA PAR da Anayasamızın teminatıyla kurulan partilerdir ve bu partilere de oy veren milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır.

Faşist bir söylemle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında böylesine bir ayrımcılık yapılması demokrasimiz için asla kabul edilemez.

Bu anlayışı ve onun yansıması olan söz konusu açıklamayı şiddetle kınıyorum.”