Cihatçılar, dünyayı bu fotoğrafla kandırmış

Cihatçılar, dünyayı bu fotoğrafla kandırmış

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Suriye ve Rus jetlerinin Halep’i bombardımanı sonrası ambulans koltuğundaki fotoğrafıyla bir küresel simge haline gelen Ümran bebeğin ailesi konuştu.

Cenevre’deki Birleşmiş Milletler ofisinde Rusya Federasyonu BM Daimi Temsilcisi Alexei Borodavkin tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda geçtiğimiz yıl Halep’te gerçekleştirilen bombardımanın ardından ambulansta çekilmiş fotoğrafıyla savaşın simgesi olan Ümran bebeğin hikayesi anlatıldı.

Düzenlenen toplantıya Ümran çocuğun babası Muhammed Kheir Dagneesh, video konferans yöntemiyle katılarak gerçekleri anlattı. Halep’teki bombardımanda evlerinin çok yakınına bomba düşmesinin ardından panikle dışarı çıktıklarını belirten baba Muhammed Kheir, "oğluma tıbbi yardım yapmadan önce oğlumun fotoğraflarını çekmeye başladılar. Ayrıca izin istemediler. Küçük bir yarası vardı ancak çok ciddi bir durumda (yaralı) olduğu söylendi. Oğlumun ve Suriye'nin tüm çocuklarının imajını istismar etmeye başladılar. "dedi.

Ümran Bebeğin Hikayesi Nasıl Başladı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Rejim uçaklarının Halep’i bombalamasının ardından 4-5 yaşlarındaki bir erkek çocuğunun yaralı halde ambulansta beklerken çekilen görüntüsü cihatçı medya kanalları tarafından servis edilmişti.

Rus ve Suriye uçakları tarafından evinin bombalandığı söylenen Ümran Bebeğin, enkazdan babası tarafından kurtarıldığı iddia edilmişti.