Çocuğa işkenceyle suçlanan iki polis ikinci kez serbest bırakıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 14 yaşındaki çocuğa işkence yaptıkları iddiasıyla dün gece itiraz üzerine tutuklanan iki polis, ikinci itirazla yenidenserbest bırakıldı. Diyarbakır Barosu iki polisin yeniden serbest kaldığını duyurdu.

Çocuğa işkenceyle suçlanan iki polis ikinci kez serbest bırakıldı

21 Mart Newroz akşamı Diyarbakır’ın Lice ilçesinde polislerce alı konulan ve işkence gören 14 yaşındaki Yusuf D.’yi bir amir 5 polis gözlaltına alınmış, daha sonra ikisi serbest kalmıştı.

Lice Cumhuriyet Savcısının itirazı üzerine serbest kalan iki polis hakkında da dün gece tutuklama kararı verildi. Ancak tutukluluk kararına ikinci kez yapılan itirazla iki polis memuru, Lice Sulh Ceza Hâkimliği’nce adli kontrol şartlı ve yurt dışına çıkış yasağı ile  serbest bırakıldı.

Polislerin serbest bırakılmasını Diyarbakır barosu Başkanı Nahit Eren Twitter hesabından duyurarak karara tepki gösterdi. Eren hukuka aykırı olarak tanımladığı karara itiraz edeceklerini belirtti.

Eren “İtiraz üzerine haklarında Asliye Ceza Mahkemesince tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen 2 polis memuru, hukuka aykırı bir şekilde Lice Sulh Ceza Hakimliğince yurtdışına çıkış yasağı adli kontrol  hükmüyle serbest bıraktı.Usule ve hukuka aykırı karara itiraz edeceğiz” dedi.