DEDAŞ elektrik sayaçları takmak için köye yüzlerce askerle gitti

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyünün Newala Îsa Axa mezrasına elektrik sayacı takma gerekçesiyle DEDAŞ ekibi ve yüzlerce asker mezraya gitti.

DEDAŞ elektrik sayaçları takmak için köye yüzlerce askerle gitti

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyünün Newala Îsa Axa mezrasına elektrik sayacı takma gerekçesiyle saat Salı günü 06:00 sularında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri ile birlikte yüzlerce asker gitti

Sosyal medyada DEDAŞ ekiplerinin Cizre’nin  Dirsekli köyünün Newala Îsa Axa mezrasına yüzlerce askerle birlikte gittiğini gösteren görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Bölge sakinleri, askerlerin mezrayı abluka altına aldığını, DEDAŞ ekiplerinin de elektrik sayaçlarını direklere taşımaya çalıştığını belirtti.

Rudaw ajansına demeç veren Eski Cizire Belediye Başkanı Mehmet Zirig,  “Dün sabah saat 06:00’dan beri kaçakla mücadele kapsamında askerler tarafında köy ablukaya alınmış durumda. Bu durum şuan hala devam ediyor. Askeri yetkililerin söylemlerine göre cuma gününe kadar da devam edecek. Tüm sokaklar caddelerde askerler bekliyor. Halkın bir araya gelmesi, birden fazla kişinin bir arada bulunması engellenmeye çalışılıyor. Şimdilik durum bu” ifadelerini kullandı.