DEM Parti'nin kazandığı Hilvan'da seçim yenilenecek

EM Parti'nin 45 yıl sonra kazandığı Urfa’nın Hilvan ilçesinde AK Parti 15 sandığa itiraz etti.

DEM Parti'nin kazandığı Hilvan'da seçim yenilenecek

Urfa Milletvekili  Ömer Öcalan, "Tüm Hilvan ve çevre ilçelerde bulunan halkımızı Hilvan’a çağırıyoruz" çağrısı yaptı. 

DEM Parti’nin kazandığını belirten Öcalan, “İrademize sahip çıkıyoruz. Tüm Hilvan ve çevre ilçelerde bulunan halkımızı Hilvan’a çağırıyoruz. Biz yıllardır halk iradesinin hasreti ile çalışıyoruz. Tüm halkımızı Hilvan’a çağırıyoruz. Yasaların bize verdiği haklar çerçevesinde halkımızın iradesini birlikte koruyacağız. Buradayız, adaleti savunacağız” diye konuştu.

Çağrı üzerine Hilvan’da DEM Parti taraftarları protesto yürüyüşü düzenledi. İlçe binası önünde toplanan yüzlerce kişi "Hilvan bizimdir bizim olacak" sloganı eşliğinde nöbet tutmaya başladı.

Saat 15.00’de ilçe seçim kurulu toplanarak AK Parti’nin itirazını kararlaştıracağı öğrenildi. 

MA'nın haberine göre DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, DEM Parti Urfa İl Örgütü temsilcileri ve yüzlerce kişi patinin ilçe binası önünde bir araya gelmeye başladı.

DEM Parti’nin 521 oy farkı ile kazandığı seçime yapılan itiraza karşı, DEM Parti’den sahiplenme çağrıları geldi.

Belediye eşbaşkanı seçilen Serhan Paydaş, “31 Mart seçiminde halkımız iradesini sandığa yansıttı ve kazandık. Tüm sanıklarda birinci olarak 521 oy farkı ile kazandık. İlçe seçim kurullarına yapılan itirazların tamamı hukuka aykırı. Sandık kurulu itirazlara dair bugün toplanacak. Biz halkımız ile birlikte sandıklarımıza sahip çıkacağız. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşları yasal davranmaya çağırıyoruz” dedi.

Hilvan'da seçim yenilenecek

Urfa’nın Hilvan İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptaline karar verdi. İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.

Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarına ilişkin, İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı kararla, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimlerinin iptal edildi.

İlçe Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek.