Demet Akbağ, Altın Portakal’da jüri başkanlığından istifa etti

Sanatçı Demet Akbağ, Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevinden istifa etti.

Demet Akbağ, Altın Portakal’da jüri başkanlığından istifa etti

KHK ile işten atılan iki öğretmeni anlatan belgesel film “Kanun Hükmü”, festivalin yarışma seçkisinden önce çıkarılmış, sonra geri alınmış, ardından bir daha çıkarılmıştı.

Festivalin jüri üyeleri, filmin yarışmaya yeniden alınmaması durumunda görevlerini yerine getirmeyeceklerini açıklamıştı. Bunun ardından Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, filmi yarışmaya geri almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ise filmin yarışmaya geri alınmasını kabul etmeyerek festivalden çekildiklerini duyurmuştu. Bunun üzerine yeni bir açıklama yapan Ahmet Boyacıoğlu, filmin festivalden tekrar çıkarıldığını söyledi.

Bütün bu gelişmelerin ardından sanatçı Demet Akbağ da jüri başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi. Demet Akbağ şu açıklamayı yaptı:

“Bir hafta boyunca sinema konuşmak ve sinemayla iç içe olmak için kabul ettiğim, Antalya Altın Portakal Film Festivali - Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaşanan iletişim sorunları, kriz yönetiminin yapılamaması ve ismimin dahil olmadığım olaylar içerisinde geçmesinden duyduğum rahatsızlık sebebiyle festivalde yer almayacağım."