Demirtaş'ın avukatları: Üst araması uygulamasından vazgeçildi, Demirtaş yeniden görüşe çıkacak

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yeniden görüşe çıkma kararı aldı. Demirtaş'ın avukatları tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Demirtaş'ın avukatları: Üst araması uygulamasından vazgeçildi, Demirtaş yeniden görüşe çıkacak

Demirtaş Savunma Grubu adıyla sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş'a avukat görüşü öncesi ve sonrasında dayatılan ayakkabı çıkartma şeklindeki hukuksuzluktan yapılan görüşmeler sonucunda vazgeçilmiştir. Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyoruz. Müvekkilimiz Sayın Demirtaş'ın selamlarını iletiyoruz” denildi.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir dün, Demirtaş Savunma Grubu imzalı bir yazı paylaşmıştı.

Yazıda, “Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş ile Edirne cezaevine görüş için geldik ancak kendisi söz konusu onur kırıcı arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmamıştır” denilmişti.

Demirtaş’ın uygulamayı protesto etmek için görüşe çıkmayacağı ifde edilen açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi’nde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.”