Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 703'e yükseldi

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı sayısı resmi rakamlara göre 3 bin 703'e yükseldi, 22 bin 286 kişi de yaralandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 703'e yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre Maraş'ın Pazarcık ilçesinde dün sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD, 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde şu ana kadar 3 bin 703 kişinin vefat ettiğini, 22 bin 286 kişinin yaralandığını duyurdu. Yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti. 

Yapılan resmi açıklamalara göre 8 binin üzerindeki kişi de enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Enkaz altından çıkarılan yaralılar, Mersin, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok ildeki hastanelere sevk ediliyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile telefonda görüştü. Görüşmede depremden etkimem bölgedeki durum ve arama-kurtarma çalışmaları ele alındı.

21 Avrupa ülkesinden 30 arama kurtarma ekibi ve tıbbi ekibin deprem bölgelerine doğru harekete geçti.  11 ekip ise Türkiye'ye ulaştı.

Meclis Başkanlığı tarafından depremzede vatandaşlar için ayni yardım kampanyası başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü de sosyal medyada provokatif paylaşımlarda bulunduğu iddia edilen 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Dün, Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Deprem; Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Kilis, Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve Adana’da büyük çapta yıkıma neden olurken bölgedeki diğer tüm illerde de yoğun şekilde hissedilmişti. 200’ü aşkın artçı sarsıntılar ise halen devam ediyor.