Dersim'de DEM Parti Sol İttifakla Anlaştı

Yerel seçimler yaklaşırken Dersim'de EMEP, TİP, SMF ve EÖC'nin 'ittifak çalışması'na DEM Parti de katıldı.

Dersim'de DEM Parti Sol İttifakla Anlaştı

DEM Parti ile Sol-Sosyalist parti ve kurumların ittifak görüşmelerinde kent genelinde ortak ittifak kurularak seçimlere girilmesi kararı alındı.

İttifak’ın bugün bir açıklama yaparak kararını duyurması bekleniyor.

Daha önce  ittifak DEM Parti’yi ittifakın dışında bırakmıştı. Dün toplanan ittifakın DEM Parti ile ittifaka girmeyi kararlaştırdı.

Merkezde DEM çatısında seçime gidilecek

Kulislere göre TİP’in ayrıldığı Sol-Sosyalist  Dersim il merkezinde DEM Parti  çatısı altında seçimlere girilecek

Başkan DEM Parti’den seçilecek iki başkan yardımcısı ise Emek Partisi ile SMF’Den aday gösterilecek kararlar 3’lü yönetim ile alınacak, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri eşit gösterilecek.

İlçeler partiler arası bölüşüldü

Mazgirt, Hozat  ve Ovacık'ta SMF, Pertek ilçesinde ise EMEK partisi adayı desteklenecek. Pülümür, Nazimiye ve Akpazar beldesinde ise DEM Partinin adayının desteklenmesi kararı alındığı öğrenildi.

Bütün ilçelerde hem belediye hem il genel meclisi üyelerinin ise eşit sayıda gösterilmesinin de kararlaştırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimleri öncesi Dersim’de Sol ve sosyalist partiler DEM Parti ile yürüttükleri ittifak görüşmelerinde sonuç alamadıklarını bu nedenle kurdukları sol ittifak ile seçimlere gireceklerini açıklamışlardı.

Sol-Sosyalist ittifak içinde yer alan Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi (TİP), SMF (Sosyalist Meclisler Federasyonu) ile EÖC (Emek ve Özgürlük Cephesi) yaptıkları açıklamada ortak belediye başkan adayı çıkaracaklarını kamuoyuna duyurmuştu.

DEM Parti tek başına seçimlere gireceğini açıklamıştı.