Deyrezorlu şahsiyetler: Fitne yaratma girişimlerini kabul etmiyoruz

Deyrezor’da Tabka Askeri Şura Komutanlığı üyeleri, aşiret liderleri, köy muhtarları ve önde gelen şahsiyetlerden oluşan bir heyet, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkilileri ile görüştü.

Deyrezorlu şahsiyetler: Fitne yaratma girişimlerini kabul etmiyoruz
Foto:Rudaw

Heyet üyeleri görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan heyet üyeleri, Deyrezor'un doğusunda meydana gelen çatışmalara dikkati çekerek DSG'nin yanında olduklarını bildirdi.

Heyette yer alan bir aşiret lideri, "Araplarla Kürtler arasında çatışma yaratmaya yönelik girişimleri kabul etmiyoruz" dedi.

Mereşda Konseyi Eşbaşkanı Sosê Esed Dexîl de “Açıklamamız kamuoyuna ve uluslararası alana yöneliktir. Deyrezor'un doğusundan sesleniyoruz. Bizler, 'Eşayr Meclisi' adı altında Suriye rejiminin ve İranlı milislerin bölgemize müdahalesini protesto ediyoruz. Rejimin ve milislerinin müdahalesine karşıyız. Rejimin yerel halklar arasında nifak yaratmak istediğini çok iyi biliyoruz. Araplarla Kürtler arasında çatışma yaratmak istiyorlar. Fitneye, karışıklığa ve ırkçılığa izin vermeyeceğiz. DSG'ye desteğimizi ifade ediyoruz."

Suriye hükümeti ve IŞİD elemanları ağustos ayından bu yana DSG'ye saldırıyor. Bu saldırılar DSG'nin karşı operasyonuyla engellendi. /Rudaw