Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı: Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacaklarını açıkladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı: Kürtçe tabelalara vergi indirimi uygulayacağız

31 Mart mahalli idareler genel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanan DEM Partili belediye eş başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük konuya ilişkin açıklamada bulundu.

İş yerlerinde Kürtçe isimleri tercih edecek olan işletme sahiplerine vergi indirimi uygulayacaklarını belirten Bucak, “Bu coğrafyanın zenginliği olan Kürtçenin yaşaması için pozitif bir ayrımcılıktır." ifadelerini kullandı.

Kentin çok önemli bir tiyatro hafızasına sahip olduğunu belirten Ayşe Serra Bucak Küçük, "Kürtçe kent konservatuvarlarını yeniden açacağız. Aram Tigran ve Cegerxwin kültür merkezleri, her ikisi de bu kentte iki yıl boyunca müzik, sinema, tiyatro; farklı sanat alanlarında Kürtçe konservatuvar eğitimleri vermiş yerlerimizdir. Onları yeniden açacağız. Daha fazlasını açacağız. Çünkü burası artık iki milyonluk bir kent. İlçeler daha rahat erişebilecekleri bir yerde kültür merkezi, dil merkezi ve dil kursları istiyorlar." dedi.