Diyarbakır'da gözaltına alınan 16 Kürt gazeteci tutuklandı

Diyarbakır'da 8 Haziran’da gözaltına alınan 20 Kürt gazeteciden 16’sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı 5 gazeteci ise şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da gözaltına alınan 16 Kürt gazeteci tutuklandı

8 Haziran'da Diyarbakır'da 22 gazeteci gözaltına alındı. 16 gazeteci 8 gün süren tutuklama ve yargılamanın ardından mahkeme tarafından tutuklandı 5'i ise şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı.

Çoğu Dicle Fırat Gazetecileri Derneği üyesi, Mezopotamya ve Jinnews Ajansı çalışanlarından oluşan gazeteciler, PKK'ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Gazetecilerin tutuklanmasını arkadaşları ve meslektaşları ile çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yapılan açıklamayla kınandı. Dün Dicle Fırat Gazeteciler Cemiyeti, Diyarbakır Adalet Binası önünde gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi ve özgür basının sesinin kesilemeyeceğini söyledi.

Tutuklananların isimleri şöyle: JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin.

Gazeteci Esmer Tunç, Mehmet Yalçın, Kadir Bayram, Feynaz Koçuk ve İhsan Ergülen ise adli kontrolle serbest bırakıldı.