Diyarbakır’da mazbatalar yarın alınacak, ancak aynı saatte Belediye Meclisi de toplanacak

31 Mart yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları seçilen Serra Bucak ve Doğan Hatun yarın mazbatalarını alacağını duyurdu; ancak halen belediyeyi yönetmekte olan kayyumun DEM Partililere mazbatanın verileceği saat 11.00'de Belediye Meclisi’ni toplayacağı bildiriliyor.

Diyarbakır’da mazbatalar yarın alınacak, ancak aynı saatte Belediye Meclisi de toplanacak

Konuyla ilgili DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan X hesabından açıklamada bulundu. Bakırhan, Belediye Meclisi’nin alacağı kararların kendileri için yok hükmünde olduğunu bildirdi. Tuncer Bakırhan ayrıca belediye bürokratlarına da seslenerek, “Bu suça ortak olmayın, hükümsüz ve hukuksuz kararların altına imza atmayın” diye seslendi.

Eş Genel Başkan Bakırhan şu ifadeleri kullandı:

“Gaspçı ve talancı Diyarbakır Kayyımına Sesleniyoruz: Halkın Evinden ve Kaynaklarından Elini Derhal Çek!

Yarın saat 11.00’de Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız mazbatalarını alıyor. Aynı saatlerde halkın kaynaklarını peşkeş çekmek ve talan için belediye meclisini toplama kararı alan gaspçı kayyıma sesleniyoruz: Meşru değilsin, yönetme ehliyetin yok, halkın evinden elini derhal çek.

Alacağın kararlar hukuki değil, yok hükmündedir ve gider ayak alacağın hiçbir kararı tanımıyoruz. Yapacağın her türlü hukuk dışı kararın hesabını yargı önünde soracağız.

Bütün büyükşehir belediye bürokratlarına da sesleniyoruz: Bu suça ortak olmayın, hükümsüz ve hukuksuz kararların altına imza atmayın.”

“Hukuk önünde hesabını vereceğiniz adımlar atmayın”

Aynı konuda DEM Parti Genel Merkezi’nden de açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

“Diyarbakır kayyımı, Belediye Eş Başkanlarımızın mazbata alacağı saate belediye meclisi toplantısı koyarak giderayak yeni kararlar almak istiyor.

Mazbataların geciktirilerek verilmesinin nedeni böylece ortaya çıkmıştır. İktidarın kayyımı son anda bile halkımıza ve belediyeye ait olanları yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor.

Sorumluları uyarıyoruz; hukuk önünde hesabını vereceğiniz adımlar atmayın, halk iradesine saygı duyun!”