Dogu Kürdistan PDK-İ: Efrin için Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız,Kürt halkına karşı yapılmış bu vahşi saldırıları kınıyoruz

İran Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-İ) Türkiye’nin Efrin’e yönelik operasyonun meşru olmadığını açıkladı.

Dogu Kürdistan PDK-İ:  Efrin için Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız,Kürt halkına karşı yapılmış bu vahşi saldırıları kınıyoruz

İran Kürdistan Demokrat Partisi  (PDK-İ) Türkiye’nin Efrin’e yönelik operasyonun meşru olmadığını açıkladı.

TSK ve Türkiye destekli grupların ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adıyla Efrin’e yönelik başlattığı operasyon 13’üncü gününü geride bıraktı.

Efrin operasyonu hakkında bir açıklama yapan PDK-İ Sözcüsü Rostem Cehangîrî "Partimiz resmi bir açıklamayla Türkiye’nin Efrin’e saldırılarını kınadık. Tüm dünya bu saldırının meşru olmadığını biliyor. Bu saldırı Kürt halkına karşı yapılmış düşmanca bir harekattır. Bu saldırılardan sonra hiç bir Kürt işgalcilerine’kardeşim’ dememeli. Biz bu vahşi saldırıyı kınıyor ve mahkum ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Sputnik’e konuşan Rostem Cehangîrî "Elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak Efrin’e güç göndermenin sorunu çözmeyeceğinin bilincindeyiz.Uluslararası güçlerin plan ve projelerinde Kürtlere sadece askeri anlamda önem vermektedir. Kürtler sadece askeri alanla sınırlı kalmamalı siyasi ve diplomatik alanlarda da Kürt halkının sesini dünyaya duyurmalıdır” dedi.
Kürtlerin birlik olması gerektiğine vurgu yapan Doğu Kürdistanlı siyasetçi "Dünyanın her yerindeki Kürtler her gün sokaklara çıkarak gösteri düzenlemeli, halkımızın sesini dünyay duyarmalıdırlar. Kuzey, Güney Doğu ve Batı Kürdistanlılar Efrin’e yönelik bu vahşi saldırılar durana kadar gösterilerini sürdürmeli. Diplomatik yönden çalışmalarına hız vererek, Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerle ilişkiler geliştirmeli.  Bu tüm Kürt partilerinin görevidir. Dün Kerkük’e saldırdılar bugün Efrin’e. Yarın Kürdistan’ın başka bir bölgesine saldırabilirler” dedi.