DSG, Bağuz'da yeniden IŞİD'e yönelik operasyona hazırlanıyor

DSG, Bağuz'da yeniden IŞİD'e yönelik operasyona hazırlanıyor

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), cumartesi günü öğleden sonra, Suriye’nin doğusunda terör örgütü IŞİD’e yönelik tekrar operasyon gerçekleştireceklerini açıkladı.

DSG, binlerce insanın haftalarca süren bir çatışmada, tahliyelerini sağlamak için Irak sınırındaki Bağuz'da IŞİD’e yönelik saldırılarını yavaşlatmıştı.

DSG Basın merkezi sorumlusu Mustafa Bali, Cuma günü herhangi bir terörist ya da sivilin ortaya çıkmadığını belirterek, "Yarın sabahı veya öğleden sonrayı bekliyoruz, sivillerin bulunma olasılığı ve onları dışarı çıkarma fırsatı için başka bir alan vereceğiz. Ondan sonra, "Sivil veya terörist çıkmazsa, askeri operasyonumuzu yeniden başlatırız."

Bağuz’un ele geçirilmesi, IŞİD’in Irak ve Suriye’nin nüfuslu bölgeleri üzerindeki bölgesel yönetiminin sona ereceği ve DSG savaşçılarının dört yıl boyunca sürdürdüğü mücadelenin biteceği anlamına geliyor.

2014 yılında Irak-Suriye sınırında toprak parçalarını aniden ele geçirdikten ve halifeliklerini ilan ettikten sonra, IŞİD, her iki ülkede de 2017'de büyük yenilgiler yaşayan çok sayıda yerli ve yabancı güç tarafından mağlup edildi.

Öte yandan, IŞİD’li teröristler bir tehdit olmaya devam ediyor.