DSG bölgenin yerel liderleri ile bir araya geldi

Rojava’nın Cezire kentinde, Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) bağlı Til Birak askeri konseyi; siyasi, askeri, güvenlik ve ekonomik konuları görüşmek üzere bölgenin önde gelen yerel liderleriyle buluştu.

DSG bölgenin yerel liderleri ile bir araya geldi
Foto: sdf-press

Çarşamba günü gerçekleşen toplantıya, Cezire Bölgesi Askeri Konsey Temsilcisi İç Güvenlik Güçleri temsilcileri ile bölgenin (Til Hemsî, Til Birak ve Hol) şeyh ve ileri gelenleri katıldı.

Til Birak Askeri Meclisi Üyesi Ahmed Deran, "İlçedeki siyasi durumla ilgili için bir araya gelmeye ve güvende olabilmemiz için ilçe sorunlarına odaklanmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin tehdit ve saldırılar ile siyasi durumla ilgili konular da toplantıda ele alınan konuların bir parçasıydı.

Askeri İlişkiler Ofisi üyesi Ahmed Musa, "Bugün barış içinde yaşamamıza izin vermeyen en büyük devletle savaşıyoruz. Özyönetim projesi Türkiye devletine zarar veriyor, bizim özyönetim projesini uyguladığımızı gördüklerinde Türkiye devleti rahatsız oluyor” diye konuştu.

Toplantıda, bölgedeki Kürt ve Arapların, Türkiye ve müttefik silahlı grupların Rojava’ya düzenlediği saldırılar karşısında birleşik bir tavır içinde olacağı da teyit edildi.

Son zamanlarda Türkiye ve müttefik silahlı grupları, Rojava’da Suriye Demokratik Güçleri’ne yönelik saldırılarını artırdı.

Suriye Demokratik Güçleri de güvenlik durumu hakkında halkı bilgilendirmek için sürekli olarak halkla buluşuyor.