DSG: Deyrezor'a sızan Suriye yanlısı gruplar çıkarıldı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Suriye yanlısı silahlı grupların kontrollerindeki bölgelere sızmasından bir gün sonra, söz konusu grupların Deyrezor'dan çıkarıldığını duyurdu.

DSG: Deyrezor'a sızan Suriye yanlısı gruplar çıkarıldı

DSG’den dün yapılan açıklamada, Şam yanlısı iki grubun, DSG mevzilerine yönelik topçu atışında bulunduğu ve Fırat Nehri'nin batı yakasında Suriye yönetiminin kontrolündeki bölgelerden Deyrezor'un Dihiban kasabasına sızdığı belirtilmişti.

DSG medya merkezi başkanı Ferhad Şami, bugün X hesabında yaptığı açıklamada, "Rejim militanları, Fırat Nehri'nin batı kıyısındaki El Meyadin şehrine sızdıktan saatler sonra El Dihiban kasabasından atıldı” dedi.

Pazartesi günü Şam yanlısı grupların Deyrezor'a sızması, bazı Arap aşiretler ile DSG arasında patlak veren çatışmaların üzerinden bir aydan kısa bir süre geçmeden gerçekleşti.

DSG’den dün yapılan açıklamada istikrar ve güvenliği sağlamak için acil güvenlik önlemleri alındığı bildirilmişti.

DSG dün yaşanan çatışmalarla ilgili herhangi bir kayıp bildirmezken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), üç DSG savaşçısı, 18 yerel güç ve bir sivil kadının hayatını kaybettiğini, dördü sivil olmak üzere 42 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Arap nüfusun çoğunlukta olduğu Deyrezor, yenilgiye uğratılmadan önce IŞİD’in en çok direndiği yerlerden biri oldu. Irak sınırındaki ilin kontrolü halen DSG ile İran destekli Suriye yönetimi arasında bölünmüş durumda. Burası aynı zamanda ABD liderliğindeki IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyonun DSG ile birlikte kontrol ettiği Omar ve Conoco gibi önemli petrol sahalarına ev sahipliği yapıyor.