DSG: Efrin, El Nusra ve IŞİD için güvenli limana dönüştürülüyor

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bugün Afrin ve Halep'in kuzey kırsalında gerçekleşen çatışmalar ile ilgi açıklama yayımladı.

DSG: Efrin, El Nusra ve IŞİD için güvenli limana dönüştürülüyor

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bugün yaptığı açıklamada, ‘’Efrin ve Halep'in kuzey kırsalında Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ, eski El Nusra Cephesi) ile Türk destekli Suriye Ulusal Ordusu (SMO) grupları arasındaki çatışmaların HTŞ ve IŞİD’in oraya yerleşmesine hizmet ettiğini söyledi. Bu çatışmalar Türkiye'nin bölgeyi yeniden “IŞİD ve El Nusra Cephesi” için güvenli bir sığınak haline getirmedeki rolünün bir örtüsü.’’ ifadeleri kullanıldı.

DSG Medya Merkezi Başkanı Ferhad Şami yayımladığı bir dizi tweet'te, "Efrin'i ve diğer işgal altındaki Suriye bölgelerini kimin kontrol edeceği, Nusra veya diğerleri fark etmez. Hepsi işgalci taraflar ve biz bu bölgeleri özgürleştirilmesi gereken işgal edilmiş alanlar olarak görüyoruz” dedi.

Günlerdir, Halep'in kuzey kırsalında Türk destekli SMO gruplarının işgal ettiği bölgeler, SMO grupları ile HTŞ arasında şiddetli çatışmalara tanık oluyor. Bu çatışmaların sonucunda HTŞ, Efrin'in kontrolünü ele geçirdi.

Şami, HTŞ'nin Efrin'de kontrolü ele geçirmesinin “alan ve siyasi nedenlerle Türkiye'nin nimetiyle” gerçekleştiğini vurguladı.

DSG Medya Merkezi Başkanı, Türkiye'yi aklama girişimlerini reddederek, "Bazı taraflar Türkiye'yi Efrin'deki son gelişmelere karışma şüphesinden uzak tutmaya çalışıyor" dedi.

Afrin'deki son çatışmaların amacı, Türkiye'nin bölgeyi IŞİD ve El Nusra için güvenli bir sığınak haline getirme ve oradan tekrar Suriye içlerine doğru yola çıkmadaki rolünün üstünü örtmek için toz bulutu oluşturmaktır” dedi.