DSG Komutanı: Attığımız adımlar Suriye krizinin çözüm temelidir

DSG Komutanı: Attığımız adımlar Suriye krizinin çözüm temelidir

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye sınır hattı için varılan sınır güvenliği anlaşmasının tüm Suriye halklarının menfaati için olduğunu belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Öğrenciler Çalıştayı, Kamışlo’daki Rojava Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Saygı duruşu ile başlayan çalıştayda DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi konuştu.

Bölgenin savunulması için büyük bedeller verildiğini söyleyen Ebdi, “Suriye krizinin ortak bir formla çözülebilmesi için birçok adım attık. Bunu da bölgedeki kazanımlarımızı korumak için yaptık. Attığımız adımlar, Suriye krizinin çözüm temelidir” şeklinde konuştu.

ABD, Türkiye ve DSG arasında sınır hattının güvenliği için varılan anlaşmaya değinen Ebdi, “Bu anlaşmanın amacı, bölgeye dönük tehditlerin önüne geçmek ve kazanımları korumaktır. Bu anlaşmanın tüm Suriye halklarına hizmet edeceğine inanıyoruz. Anlaşmanın gerekliliklerini yerine getiriyoruz ve buna devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ebdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Halk, toplum, devrim ve kazanımlarımız düşmana karşı korunmalıdır. Ayrıca demokratik, çok renkli bir Suriye için kurumlar örgütlenmelidir. Bunun için en büyük sorumluluk da öğrenci ve öğretmenlerindir. Çünkü sizler her alanda topluma öncülük edenlersiniz. Yine Suriye’nin geleceğinde etkin rol oynayacak güç sizlersiniz. Siz öğrenciler, askeri savaşlar ve Suriye devriminin rayından çıkarılması nedeniyle hep ihmal edildi.”

Ebdi, tüm öğrencilere Özerk Yönetim kurumlarında aktif rol alma çağrısında bulundu.