DSÖ’den Mesrur Barzani’nin rolüne övgü

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Covid-19’la mücadelede Başbakan Mesrur Barzani’nin rolüne övgüde bulunarak, hükümetin iyi iş çıkardığını vurguladı.

DSÖ’den Mesrur Barzani’nin rolüne övgü

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) heyeti, Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzinci ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

DSÖ temsilcisi, “Başbakan Mesrur Barzani, vatandaşlara sağlık hizmet ulaştırılmasında sürekli yardım etti” dedi.

DSÖ’nün büyük ve önemli bir heyeti olarak Kürdistan Bölgesi’ne geldiklerini belirten temsilci, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti salgınla mücadelede iyi iş çıkardı ve önemli işler yaptı. Kürdistan Bölgesi’nde ilk Omicron vakası tespit edildi, bu da hükümetin sağlık ekibinin bu başarısının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

DSÖ temsilcisi, Kürdistan Bölgesi sağlık ekibinin DSÖ ekibiyle ortak çalışmalar yaptığını bunun da Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta sağlık sisteminin gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Salgının devam ettiğinin altını çizen DSÖ temsilcisi, Kürdistan Bölgesi sağlık ekibi ve DSÖ arasındaki koordinasyonun önemine dikkat çekti.

Covid-19’la mücadelede Başbakan Mesrur Barzani’nin rolüne övgüde bulunan DSÖ temsilcisi, şunları kaydetti:

“Özellikle Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’ye teşekkür etmek istiyorum. Vatandaşlara sağlık hizmet ulaştırılmasında sürekli yardım etti. Sağlık Bakanı’na da DSÖ ile sağlanan bu iyi koordinasyondan ötürü teşekkür ediyorum.”