Duhok Valisi: PKK’nin varlığı Kürdistan Bölgesi için yıkıma yol açıyor

Duhok Valisi Ali Teter, PKK güçlerinin bölgedeki varlığı ve PKK ile Türk güçleri arasındaki savaşın, Kürdistan Bölgesi’ne taşınmasının yıkıma yol açtığını söyledi.

Duhok Valisi: PKK’nin varlığı Kürdistan Bölgesi için yıkıma yol açıyor

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ali Teter, “Bu kadar şehidi, kendi ülkemizde özgürce yaşayabilelim diye verdik. Maalesef PKK güçlerinin bölgedeki varlığı ve PKK ile Türk güçleri arasındaki çatışmanın buraya taşınması, Kürdistan Bölgesi açısından yıkıma yol açmıştır. Sırf bu yüzden yüzlerce köyümüz imar edilemiyor” dedi.

“İki taraftan da sorunlarını diyalog yoluyla çözmesini istiyoruz” diyen Vali Teter, şunları ifade etti:

“İlla savaşacaklarsa da bu savaşı kendi alanlarında yapmaları gerekiyor. Neden savaşlarını başka bir ülkeye taşıyıp başka bir milletin yıkımına sebep oluyorlar? İki taraftan da savaşa bir son vermelerini, aksi takdirde hesaplarını kendi evlerinde görmelerini talep ediyoruz. Halkımız da yoruldu. 1988’den beri, yani 32 yıldır, Nerwerekan nahiyesi, yani Yukarı Doski, Rekani, Nerweyi halkı ata topraklarından yüzde yüz mahrum durumdalar.

Köyünü ziyarete giden birinin uçakların bombardımanı sonucu vurulmasından da halk bıkmış durumda. Bu insani bir şey değil. Başka bir ülkenin Kürdistan Bölgesi’ndeki savaşını protesto ediyoruz. Umarız bu savaşı kendi alanlarına taşırlar, başkasının değil.”