‘Ekmek aptal toplumların gıda maddesi’ demişti: Kolivar tahliye edildi

“Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir” açıklamasının ardından "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçundan gözaltına alınıp tutuklanan Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tahliye edildi.

‘Ekmek aptal toplumların gıda maddesi’ demişti: Kolivar tahliye edildi

Cihan Kolivar Habertürk TV'de 7 Kasım'da yayında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezbere konuşmuyorum. Türkiye’de ekmek, kişi başı tüketim 210 kilo. İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” demişti.

Sarf ettiği sözler nedeniyle Cihan Kolivar hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" iddiasıyla resen soruşturma başlatılmıştı.

Kolivar, soruşturma kapsamında Başsavcılığın talimatı üzerine dün gözaltına alındı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Kolivar, hakkında geçmişte yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla bir suçlama daha yöneltildi ve Kolivar bu suçlamadan tutuklanmıştı.