Eli Ewni: Kardeş kavgası haramdır

Kurdistan Demokrat Parti'nin (PDK)Şêxan Bölgesi sorumlusu Eli Ewni, Peşmerge güçleri ile Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında gerçekleşen çatışmalar ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Eli Ewni: Kardeş kavgası haramdır

Bu sabah saatlerinde, Peşmerge güçleri ile PKK'ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında Şengal'e bağlı Hanesor nahiyesinde yaşanan çatışmalarla ilgili Sputnik'e konuşan Eli Ewni, Kurdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Kürtler arasındaki kardeş kavgasını kendilerine haram kıldığını dile getirdi.

Kurdistan Bölgesi Hükümeti'nin bu kardeş kavgasını durdurmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Eli Ewni, henüz resmi olarak ellerine çatışma ile ilgili ayrıntılı bilginin ulaşmadığını söyledi.

Kurdistan Bölgesi Hükümeti'nin, Başkan Mesud Barzani Kürtler arası kardeş kavgasını haram kıldığı için, Kürtler arasındaki bir kardeş kavgasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağına inandığını dile getiren Eli Ewni, kendilerinin kardeş kavgasına ulaşacak provokasyon ve spekülasyonlara asla izin vermeyeceklerini dile getirdi.