ENKS: Kürtlerin seçimlere katılması intihardır

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Suriye muhalefeti içerisindeki temsilcisi Şelal Gedo, “Suriye’nin mevcut durumu demokratik seçimlerin yapılması için uygun değil. Baas iktidara geldikten sonra bugüne kadar ki Suriye seçimleri tiyatrodur. Kürtlerin seçimlere katılması intihardır” dedi.

ENKS: Kürtlerin seçimlere katılması intihardır

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Şelal Gedo, Suriye Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gedo, Suriye’de 10 yıldır bir iç savaşın yaşandığına dikkat çekerek, “Durum çok farklı ve Suriye devleti şu anda ‘muz cumhuriyeti’ne dönmüş. Sadece Kürtler değil halkın büyük bir kısmı seçimlere katılmıyor” ifadelerini kullandı.

Suriye topraklarının neredeyse yarısının Şam’ın kontrolünde olmadığını belirten Gedo, Kürtlerin rejimi ve seçimleri meşru görmediğini kaydetti.

Halkın çoğunluğunun rejim taraftarı olmadığını ve Kürtlerin seçimlere katılmasının intihar olacağını vurgulayan Gedo, sözlerine şunları ekledi:

“(Kürtlerin aday göstermemesine ilişkin) Kürtler bu tiyatroya ortak olurlarsa zarar ederler. Baas’ın iktidara geldiği 1963 yılından bu yana gerek Cumhurbaşkanlığı gerek Parlamento seçimleri birer tiyatrodan ibaret. 10 aday da olsa sonuç bellidir. Esad yüksek bir oy oranıyla Suriye Cumhurbaşkanı olacak. Ama halk bu rejimi meşru görmüyor.”

Bugün gerçekleşen Suriye Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde Beşar Esad'ın yanı sıra Abdallah Saloum Abdallah ve Mahmoud Ahmed Marei yarışıyor.

Kürt partilerinden oluşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Suriye Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK) Suriye seçimlerini boykot ediyor.